Cele mai eficiente metode de a motiva angajații fără o creștere salarială

corporate-wellbeing.ro@cm

Sănătatea, fericirea și productivitatea unui angajat sunt interdependente, însă puține companii reușesc să își mențină angajații mulțumiți, în timp ce altele nu se preocupă deloc de acest lucru. Un studiu citat de revista Fortune arată că unele companii fac demersuri pentru a-și face angajații fericiți, însă doar 7% dintre acestea au programe extensive și bine puse la punct.

Fiecare companie are nevoie de un program de corporate wellbeing pentru angajați, ramificat în patru direcții: compensare, beneficii, recunoaștere și apreciere. Problema cu care se confruntă însă multe companii este lipsa unuia sau mai multor elemente din această schemă, de obicei recunoașterea sau aprecierea, iar cele care sunt puse în aplicare nu sunt armonizate cu strategiile și practicile obișnuite ale companiei.

Un sistem de succes ar trebuie să recunoască și să recompenseze două calități ale activităților întreprinse de angajați: performanța și comportamentul. Prima este cel mai ușor de evaluat, datorită legăturii directe care există între obiectivele pe care le stabilești pentru angajați și rezultatele la care reușesc ei să ajungă. Într-un sistem ideal, îndeplinirea obiectivelor ar trebui recompensate, astfel încât angajații să simtă că eforturile lor sunt vizibile și apreciate de superiorii lor.

De ce team bulding-ul a ajuns literă de lege în orice companie care se respectă

Team building-ul a dat rezultate atât de bune de-a lungul timpului încât aproape toate companiile au început să investească în astfel de activități, pentru a-și consolida echipa și a-i ajuta pe angajați să se cunoască mai bine, să se împrietenească și să le faciliteze colaborarea în timpul orelor de lucru. O echipă unită comunică mai facil și are, per ansamblu, rezultate mai bune decât una individualistă, în care oamenii sunt reținuți și nu sunt foarte dispuși să își expună ideile în fața celorlalți.

Scopul principal al team building-ului este, așadar, să crească productivitatea și motivația angajaților și să elimine barierele sociale dintre ei. Alte beneficii mai includ creșterea moralului angajaților, precum și evidențierea calităților de lideri printre aceștia, îndepărtarea barierelor care stau în calea creativității, definirea mai clară a obiectivelor și a strategiilor, identificarea în echipă a punctelor tari și a celor slabe, precum și îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor.

Companiile care investesc în dezvoltarea angajaților se bucură de o reputație mai bună

Companiile care investesc în dezvoltarea profesională și personală a angajaților reușesc nu numai să îi motiveze pe aceștia, dar și să le câștige încrederea și loialitatea. Fiecare angajat va privi cu ochi buni un workshop în care are oportunitatea de a învăța lucruri noi, de a-și extinde cunoștințele și de a ține pasul cu schimbările din interiorul companiei. Introducerea unui nou program sau a unei tehnologii noi este ineficientă dacă angajații nu îi înțeleg utilitatea sau nu capătă dexteritate în a le folosi.

Workshopurile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a descoperi calități ascunse ale angajaților și de a le cultiva abilitățile pentru dezvoltarea companiei. La fel de important este ca ei să înțeleagă cum funcționează compania și ce roluri îndeplinesc celelalte departamente, astfel încât să își poată duce mai bine la bun sfârșit sarcinile de lucru și să căpete încredere în propriile abilități. Este suficient să arunci o privire pe această varietate de ateliere educaționale pentru a te convinge de oportunitățile pe care ele le pot oferi angajaților tăi.

Iar organizarea unor ateliere în cadrul cărora angajații să își descopere un nou hobby sau să își cultive talentele ascunse poate fi cea mai bună modalitate pentru a-i destinde și a scăpa de stresul și tensiunile care pot apărea în echipă.

Angajați sănătoși și energici, costuri reduse cu asigurările de sănătate

Cea mai bună modalitate prin care o companie poate promova sănătatea și buna dispoziție în rândul angajaților este să le ofere o alternativă la gustările obișnuite, precum snacks-urile, covrigii sau biscuiții, și să le pună la dispoziție fructe proaspete. Acestea au vitamine, fibre și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului și îi ajută pe angajați să își ia o doză de energie diferită față de cana zilnică de cafea. Multe companii au o zi în care le aduc angajaților fructe de sezon, pentru a-i încuraja să mănânce mai sănătos și a promova un stil de viață lipsit de excese.

Un studiu recent a demonstrat că acele companii care investesc în sănătatea angajaților sunt privite cu ochi buni de oameni. De exemplu, 87% dintre respondenți au măturisit că preferă să lucreze într-un loc care se preocupă de sănătatea lor. Asta se traduce prin asigurări medicale la clinici private, încurajarea angajaților să fie activi și să facă mișcare, precum și oferirea posibilității de a lua mese sau gustări sănătoase în timpul orelor de lucru.

În mediile de lucru în care angajații petrec ore întregi în fața calculatorului, sedentarismul a devenit o adevărată problemă, iar cea mai bună metodă pentru a o combate este să le oferi angajaților oportunitatea de a merge gratuit la o sală de sport sau cel puținde a avea reduceri substanțiale.

Cele mai bune programe de compensare implică beneficii pentru ambele părți, iar în acest caz, marele avantaj al companiilor este că angajații care fac mișcare au moralul mai ridicat, sunt mai sănătoși și au mai multă energie. Potrivit The New York Times, toate corporațiile care au introdus în sistemul lor aceste beneficii au văzut rezultate pozitive în ceea ce privește productivitatea angajaților și costuri mai mici cu asigurările de sănătate.

O companie care reușește să implementeze corect și cu succes aceste sisteme de recompense pentru angajați au parte întotdeauna de rezultate pozitive, indiferent că vorbim despre o creștere a productivității sau crearea unei imagini mai bune în rândul principalilor săi promotori, oamenii care lucrează pentru ea.

Sursă foto: Shutterstock

Experienta Rapelului vazuta prin ochii echipei SmartExperience

Weekend-ul ce tocmai a trecut ne-a gasit pe toti la Sinaia, intr-un peisaj de vis, bucurand-ne de vremea superba de final de vara. Intr-o viata agitata si aglomerata, la inceputul unei perioade pline, cu totii ne-am decis ca avem nevoie de o doza de relaxare.

Exista vreo cale mai buna de a invinge stresul decat aceea de a-ti depasi limitele? Weekend-ul acesta am aflat ca nu! Coborarea de pe stanca de 20 metri, ancorati de o coarda, ne-a invatat sa ne depasim limitele si ne-a relaxat la maximum, cu totii plecand spre case cu dorinta de a repeta experienta cat mai curand.

Iata mai jos aventura noastra in imagini :)

Locul este perfect, iar vremea superba. Nu trebuie decat sa montam echipamentul si incepem rapelul.

DSCF3336

Cateva acrobatii de inceput…

DSCF3362DSCF3363

Testam echipamentul

DSCF3397

Si aventura incepe…

DSC_0049

DSCF3510 DSC_0073 DSCF3495

Unii  dintre noi mai experimentati…

DSCF3501 DSCF3517

Altii abia la inceput, dar plini de curaj si entuziasm…

DSC_0133 DSC_0178

Cu totii ne-am relaxat pe deplin si ne-am incarcat bateriile pentru sezonul ce urmeaza!

Daca va doriti o experienta la fel de memorabila precum cea pe care am avut-o noi, asteptam cu drag sa ne scrieti la info@smartexperience.ro. Experienta poate fi comandata si direct, pe www.SmartExperience.ro.

5 motive imbatabile pentru care ar trebui să te gândești mai bine ce faci cu timpul tău liber toamna asta

Unde am fi fără puțină aventură? Răspuns simplu: unde suntem azi. Viața trăită liniar între responsabilități și îndeplinirea lor ne seacă de orice poftă de viață. Vara și-a luat rămas-bun de la noi dar nu înseamnă că nu putem recupera distracția la fel de bine și toamna cu condiția să acceptăm puțină aventură în viața noastră.

Așa cum Eleanor Roosevelt spunea, „scopul vieții este să fie trăită, să fie savurată în profunzime, să fie îmbrățișată fără frică de experiențe noi și bogate“. Cu alte cuvinte, ne transformăm în variantele noastre mai bune atunci când profităm de experiențe noi. Și dacă acesta nu este un motiv suficient de bun, iată alte câteva care s-ar putea să te convingă:

1. Rareori încerci ceva nou pentru că mintea te joacă pe degete

Ca ființe umane, avem prostul obicei de a ne desfăta în confortul oferit de mediul familiar (studiile indică că suntem construiți să facem asta). Așa că de ce am  fi înclinați să încercăm ceva diferit dacă ce facem zi de zi ne oferă confortul previzibilului? Mai rău decât atât, se pare că mintea noastră are tendința să refuza automat orice propunere care implică părăsirea acestui mediu familiar.

2. Ți-e groază să-ți iei concediu  

Confort înseamnă pentru mulți dintre noi și controlul asupra numărului de mailuri primite.  Iar de aici derivă cel mai mare defect al nostru ca angajați – nu ne folosim zilele de vacanță care ni se cuvin. Avem deja foarte multe sarcini nerezolvate de la o zi la alta iar gândul că ne-am găsi inboxul plin-ochi la întoarcerea din vacanță ne sperie mai mult ca orice. Cultura de lucru din sistemul privat din România are aceste efecte de anxietate profundă asupra noastră – ne e groază să plecăm știind că nu e nimeni care să ne poată face treaba în absență și suntem de-a dreptul terifiați de ideea că trebuie să ne întoarcem la birou la un munte de lucru. De multe ori ideea conform căreia nu ne permitem să ne luăm concediul pe care l-am câștigat prin muncă, este doar în mintea noastră. Ne vedem ca niște martiri ai corporațiilor pe care le slujim și avem un orgoliu stupid care ne face să nu vrem să fim încercați de sentimentul că suntem ușor de înlocuit. Relaxează-te – toată lumea este ușor de înlocuit.

3. Rareori planurile tale de relaxare includ și alți oameni

Și prin asta nu ne referim la împărtășirea unor fotografii idilice pe rețelele de socializare, ci efectiv la planificarea unor activități noi alături de prietenii ori colegii noștri. Tendința, în zilele noastre, este să câștigăm nu doar o independență financiară, ci și o detașare implicită față de tot ce înseamnă emoție, interacțiune, contact fizic. Un studiu publicat în jurnalul Psychological Science arată că împărășind o experiență cu o altă persoană, chiar dacă nu se schimbă cuvinte, ai parte de o intensitate mult mai mare a trăirilor. Întrebarea e – ce mai aștepți? Un zbor cu balonul, o ieșire la un film de festival sau la un concert – toate par puncte bune de pornire pentru distracție și amintiri unice.

4. Un concediu de 2 săptămâni o dată pe an sau fiecare weekend pe coclauri?

Potrivit publicației time.com, persoanele care iau parte la mai multe experiențe au mai multe șanse să rămână cu sentimente pozitive decât cele care le evită. Mai mult, se pare că până și cele mai mici experiențe ne pot face instant ziua mai frumoasă – momente precum întâlnirea inopinată cu un câine prietenos sau o porție bună de râs alături de niște străini. Aminitirile plăcute se transformă cu ușurință în emoții pozitive. Mulți dintre noi aleg o experiență compactă o dată pe an – un concediu de două săptămâni – uitând de toate weekendurile care așteaptă ca și când să fie fructificate. Aparent, studiile încurajează varianta puțin și des.

5. Timpul se dialată atunci când înveți ceva nou

Gândește-te puțin: de câte ori nu ai avut revelația că foarte multe momente din viața ta s-au desfășurat pe repede-înainte? Când îmbrățișăm aventura, ne întrerupem ritmul zilnic în cel mai plăcut mod posibil. În 2011, omul de știință David Eagleman explica pentru newyorker.com cărui fapt i se datorează percepția trecerii accelerate a timpului:

„Asta explică de ce avem senzația că timpul se scurge foarte repede când ne maturizăm – de ce verile din copilărie par să dureze o veșnicie în vreme ce, ca adulți, simțim cum timpul trece pe lângă noi. Pe măsură ce lumea devine mai familiară pentru noi, creierul nostru înregistrează tot mai puțină informație nouă iar timpul pare să treacă pe nesimțite.“

Cei 5 factori pe care i-am trecut în revistă sunt, poate, cel mai bun argument de care avem nevoie ca să înțelegem că dacă vrem să trăim din plin e timpul să ne asumăm niște schimbări- unele mai mici, altele mai mari.  Ne datorăm nouă să ne punem de acord cu mintea noastră că toamna aceasta avem de recuperat.

Sursă foto: shutterstock.com 

De la programe de wellbeing la birou la artterapie

De-a lungul anilor petrecuti alaturi de angajatii marilor companii romanesti, in cadrul atelierelor reCreative, am abordat teme dintre cele mai diverse, de la dezbaterea conceptelor de inteligenta emotionala, personal branding sau sedinte de parenting, pana la pictura, aranjamente florale, desen in creion sau margelit.DSCF3247

Dupa fiecare atelier livrat, ne-am pus si ne punem in continuare cateva intrebari simple, dar care ne ajuta sa ne perfectionam continuu, precum:

- Am ajutat in vreun fel acesti angajati?
- Am reusit sa ii destindem, sa ii motivam?
- Le-am deschis calea catre o pasiune ascunsa?
- Am contribuit cu adevarat la starea lor de bine?

 

 

La inceputul anului 2016, ne-am intrebat ce le place mai mult clientilor nostri si ce isi doresc de la noi pe viitor. In studiul realizat de SmartExperience, preluat in toata industria romaneasca de wellbeing, am descoperit ca cei mai multumiti dintre clientii nostri au optat de-a lungul colaborarii pentru ateliere care implicau arta intr-un fel sau altul. Mai mult decat atat, tendintele se indreptau atunci catre programe de wellbeing asemanatoare, iar predictiile facute s-au adeverit.

DSCN4821La jumatatea anului 2016, divizia de Wellbeing din SmartExperience se poate mandri cu 150 de ateliere livrate cu succes, dintre care 70% cu tema artistica. Impreuna cu prietenii si clientii nostri am realizat tablouri in ulei, obiecte vestimentare pictate manual, expozitii de fotografie, ateliere de arta culinara, arajamente florale inedite, piese de teatru, bijuterii handmade, spectacole de magie, obiecte decorative cu specific romanesc, demonstratii de make-up si multe altele.

Plating final

 

Oamenii isi doresc arta, se deconecteaza de griji si se relaxeaza prin arta; iar oricare ar fi tematica atelierului, succesul sau este garantat daca acesta este sustinut de un artist.

Reactiile oamenilor la arta si dorinta continua de a o practica ne arata ca de la wellbeing in companii la artterapie nu a mai ramas decat un pas.

 

 

Ce este artterapia?

Terapia prin arta reprezinta o forma inovativa de psihoterapie in care sunt utilizate diferite forme de arta, scopul final fiind acela de a imbunatatii starea persoanei. Este demonstrat stiintific ca prin arta omul isi relaxeaza mintea, isi dezvolta imaginatia, deblocand creativitatea. Cel mai important –  se descarca de energiile negative, rezultatul final fiind o stare generala de bine.

La artterapie poate apela oricine, fie un individ care a trecut recent printr-o trauma psihica si  are nevoie de ajutor, fie o persoana aflata in cautarea linistii sufletesti sau dezvoltarii personale. Este un lucru foarte normal sa simtim nevoia de a fi creativi, de a ne apropia de arta. Mai mult decat atat, exista persoane care practica aceasta forma de terapie chiar fara sa constientizeze acest lucru, din simpla dorinta de ,,a le fi mai bine”.

Nevoia de a te dedica unui hobby se impune tot mai frecvent in gandurile tale? Ai nevoie de artterapie, iar practicarea respectivului hobby te va ajuta sa iti cresti nivelul de bunastare psihica in mod vizibil.

DSCF1582Artterapia include: terapia prin desen si pictura, terapia prin literatura, terapia prin teatru, terapia prin muzica, terapia prin dans si miscare. Practicarea oricarei forme conduce catre dezvoltarea potentialului personal, rezistenta la stres si gestionarea cu succes a situatiilor dificile aparute in orice arie a vietii. Toate formele de artterapie au ca centru de interes omul si dezvoltarea sa din interior.

In cadrul unei sedinte specializate de artterapie, ,,pacientul” are in fata sa toate cele necesare exprimarii prin mai mult forme de arta: culori acrilice, pensule, creioane colorate, creioane de desen, lut, nisip, diverse materiale modelabile etc. Acesta isi poate alege ce forma de arta il reprezinta mai bine sau poate combina toate aceste forme, dezlantuindu-si imaginatia intr-o creatie care sa ii reprezinte cat mai bine trairile interioare.

 

Cum isi face loc artterapia in companii?

Dorinta crescuta a angajatilor de a participa la ateliere artistice nu este deloc intamplatoare in contextul prezentat mai sus. Un atelier de 2 ore condus de un artist talentat pare sa fie pastila perfecta pentru putina relaxare la birou.

Atelierele din cadrul programelor de wellbeing functioneaza adesea pe principiul acestei forme de psihoterapie, angajatii avand posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de ateliere pe cele care li se potrivesc cel mai bine. La fel de bine, acestia poate participa la mai multe sau chiar la toate, in functie de nevoia pe care o resimt.

Ceea ce ne determina in primul rand sa comparam arttarepia cu programele wellbeing este rezultatul final, masurat la finalul fiecarui program. Participantii se declara de fiecare data multumiti de ideea atelierului, declarand adesea ca acesta le-a deschis calea catre un oarecare tip de cunoastere (in functie de specificul workshop-ului), ca le-a dat posibilitatea sa isi deblocheze creativitatea, intr-un cuvant – le-a dat ,,inspiratie” pentru viitor, acelasi rezultat fiind urmarit si de aceasta forma inedita de psihoterapie.

 

5 idei de cadouri pentru el. Cum sa alegi darurile perfecte pentru un barbat

Sa alegi un cadou pentru un barbat special din viata ta este mai usor decat pare, mai ales daca tii cont de faptul ca cele mai frumoase daruri sunt mereu cele mai neobisnuite. Nu spunem ca o cravata sau un parfum nu le-ar placea barbatilor, insa ceva deosebit o sa-l faca sa-si aminteasca mereu de ocazia cu care i-ai daruit respectivul cadou si, bineinteles, de tine.

Iti vom oferi mai jos cateva sugestii de daruri care vor impresiona un barbat, insa poti gasi printre aceste idei de cadouri pentru el unele si mai interesante, care s-ar putea sa i se potriveasca de minune barbatului caruia vrei sa-i cumperi un cadou. Iata la ce ne-am gandit noi:

Gadgeturi

Barbatilor le plac foarte mult gadgeturile, iar ele se pliaza adeseori pe propriile pasiuni. Cand vorbim despre gadgeturi nu ne referim doar la telefoane sau tablete de ultima generatie. O bratara de fitness este cadoul perfect pentru un barbat care merge des la sala sau iese in fiecare dimineata la jogging. Un e-book este potrivit pentru tipul pasionat de lectura, iar un mp3 player care functioneaza si sub apa va face inotul mai placut pentru cei pasionati de acest sport.

Bilete la un eveniment la care si-ar dori sa participe

Este fanul unei trupe rock? Afla cand va fi urmatorul concert si rezerva-i un bilet. Este genul de cadou cu care nu poti da gres, insa pentru care ar trebui sa te documentezi putin inainte sa nu cumva sa-si fi cumparat singur un bilet.

Nu trebuie sa fie neaparat vorba despre un concert. Orice eveniment interesant – piesa de teatru, un festival de film, un meci important pentru echipa sa favorita – poate sa devina o idee excelenta pentru un cadou memorabil.

Voucher la un atelier la care ar vrea sa participe

Daca ai de-a face cu un iubitor al cafelei, ii poti oferi un voucher pentru un atelier la care sa invete sa faca o cafea deosebita sau sa faca desene din spuma de la cappuccino. Daca cel caruia ii cumperi cadoul este un meloman si isi doreste sa invete sa cante la chitara sau la pian, de pilda, ii poti oferi un voucher pentru lectii dedicate acelui instrument. Melomanii mai nonconformisti se vor bucura cu siguranta de un cadou iesit putin din tipare – voucher pentru curs de vinyl stratching.

O idee de luat in considerare pentru cei care iubesc fotografia este un voucher pe care sa il foloseasca la initiere in arta fotografica sau la un atelier dedicat amatorilor.

Adrenalina la maximum

Orice barbat si-ar dori sa incerce macar o data o experienta care sa ii ridice nivelul de adrenalina din sange. Ne referim, desigur, la experientele extreme precum zborul cu parapanta, saltul cu parasuta sau bungee jumping. Daca suspectezi ca barbatul caruia ii cumperi cadoul este amator de senzatii tari, cu un voucher pentru o astfel de activitate nu ai cum sa dai gres.

Daca cel pentru care cumperi cadoul este si iubitul tau, o idee de luat in considerare este sa va bucurati impreuna de un zbor cu balonul cu aer cald. Este o experienta pe care nu o veti uita foarte curand niciunul dintre voi.

Experiente inedite

Potrivit unui studiu citat de publicatia americana The Atlantic, experientele sunt mult mai pretioase decat banii, asa ca daca vrei sa-i oferi unui barbat un cadou special, nu trebuie sa te opresti la un lucru scump. Orienteaza-te spre o experienta de care sa se bucure la maximum. Ii poti darui o experienta plina de adrenalina precum cele propuse mai sus, sau unele mai soft, dar la fel de interesante, mai ales pentru un barbat.

O zi dedicata tirului cu arcul este una pe care orice barbat o va aprecia, deoarece se poate visa Robin Hood sau Hawkeye si poate sa-si descopere o noua pasiune pentru acest sport atat de placut. O alta idee este initierea in tirul cu pistolul. O zi la echitatie este o alta idee de luat in calcul.

Daca are un job stresant si niciodata nu are timp pentru el, un voucher la masaj este exact ce are nevoie pentru a se relaxa in mainile unui profesionist. In cazul in care ii place sa gateasca, un voucher pentru un curs de cooking il va face nespus de fericit.

Se spune ca femeile tin mai mult la cadouri decat barbatii, insa si ei sunt la fel de impresionati atunci cand primesc un dar personalizat si surprinzator. Inainte de a alege cadoul pentru el, ar trebui sa analizezi bine ce spirit are. Este un tip ce pune mereu cariera pe primul loc? Este aventurier? Isi doreste ceva de mult timp si nu a avut ocazia sa-si procure singur? Raspunde-ti la aceste intrebari si fa-i un profil. Abia apoi poti sa iei in calcul achizitionarea unui cadou.

Care idee ti se pare cea mai originala? Tu care crezi ca sunt cadourile pe care ar vrea sa le primeasca un barbat?

Sursa foto: Shutterstock

8 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre saltul cu parasuta

Saltul cu parasuta este o experienta cu totul deosebita. Putine alte senzatii se compara cu cea pe care ti-o ofera saritura cu parasuta, iar acesta este si motivul pentru care tot mai multe persoane isi inving temerile si isi doresc sa incerce aceasta experienta.

Iata cateva date interesante despre saltul cu parasuta:

Prima schita a unei parasute ii apartine lui Leonardo da Vinci

Cu totii am auzit de picturile lui Leonardo da Vinci, insa nu trebuie sa uitam nici faptul ca el era si un inventator si un vizionar. El este cel care a desenat pentru prima data o parasuta in urma cu peste 500 de ani.

Parasuta imaginata de da Vinci nu semana cu cele moderne. Realizata din panza si sustinuta pe un cadru in forma de piramida, aceasta parasuta nu a fost nici construita si nici testata la vremea respectiva. Abia in anul 2000 ea a fost testata de parasutistul Adrian Nichols, care a marturisit ca zborul a fost foarte placut. Da Vinci mai avea, insa, de lucrat la aterizare, cadrul greu facand destul de dificila o aterizare in siguranta. Cand a testat-o, Nichols a renuntat la ea spre finalul zborului si a ales sa deschida o parasuta moderna la aterizare.

Cand sari cu parasuta nu poti sa discuti cu „partenerul de zbor“

Chiar daca sari cu parasuta de mana cu cel mai bun prieten sau cu persoana iubita, nu exista nicio sansa sa porti o conversatie in timpul zborului, asa cum diverse filme te fac sa crezi. In timpul zborului nu vei auzi nimic altceva in afara de zgomotul infernal al vantului.

Cand deschizi parasuta ea nu te va trage in sus

Cu siguranta ai vazut mai multe clipuri video in care parasutistul este tras in sus atunci cand isi deschide parasuta. Este vorba doar despre o iluzie optica. Cel care filmeaza continua sa cada cu aceeasi viteza, in vreme ce persoana care si-a deschis parasuta incetineste, asa incat apare iluzia ca este tras in sus.

Un copil de doar 4 ani este cea mai tanara persoana care a sarit cu parasuta

Cea mai tanara persoana care a sarit vreodata cu parasuta este Toni Standler, un baietel curajos din Cape Town, Africa de Sud, care avea doar patru ani atunci cand a sarit in tandem cu instructorul Paul Lutge. Cei doi au sarit de la 3.000 de metri, au petrecut jumatate de minut in cadere libera si apoi Lutge a deschis parasuta.

In 2004 s-a stabilit un record in ceea ce priveste varsta persoanei care executa saltul. Avea 101 ani

Frank Moody, un domn respectabil de 101 ani a sarit in iunie 2004 cu parasuta dupa ce amicii lui l-au provocat sa faca asta. Intreaga filmare cu el bucurandu-se de salt o poti vedea in clipul de mai jos:

 

In 2011, un alt senior curajos a sarit cu parasuta, in ciuda varstei inaintate. Fred Mack a sarit pentru prima data cu parasuta la 95 de ani si le-a promis atunci prietenilor ca va sari inca o data atunci cand va implini 100 de ani. Zis si facut! Chiar in ziua in care a implinit 100 de ani a dovedit ca varsta nu e un impediment atunci cand vrei sa ai parte de o experienta deosebita.

Recordul la numarul de sarituri cu parasuta este de 43.000!

Don Keller este cel care a sarit pana acum de 43.000 de ori cu parasuta. El detine recordul la numarul de sarituri si este, in acelasi timp, si cel mai experimentat parasutist din lume. De fapt, el detine recordul inca din anul 1991, dupa ce a atins numarul 15.000. De atunci, fiecare noua saritura a sa a fost un nou record.

Ce poti face in timpul unui salt cu parasuta?

Teoretic, singurul lucru pe care ar trebui sa-l faci atunci cand sari cu parasuta este sa te bucuri pe deplin de experienta, de senzatii si de priveliste. Alte persoane au avut insa idei mai trasnite de atat. De-a lungul timpului, oamenii au incercat sa faca diverse lucruri in timpul saltului cu parasuta doar pentru a demonstra ca este posibil.

Printre cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au facut in timpul zborului se numara barbieritul, tatuarea, rezolvarea cubului lui Rubik sau conversarea prin SMS-uri.

Romanca Smaranda Braescu a fost printre primele femei parasutiste din intreaga lume

Intr-o perioada in care numarai pe degetele de la o mana femeile care au experimentat saritura cu parasuta, Smaranda Braescu a stabilit un record mondial in 1932 sarind de la o inaltime de 6.929 de metri. Ea a fost prima femeie din Europa care a primit licenta de pilot in Statele Unite. Realizarile sale i-au determinat pe jurnalistii straini sa o numeasca  „Regina Inaltimilor“ („Queen of the Heights“).

Saltul cu parasuta este, in mod cert, o experienta care trebuie incercata, iar aici poti gasi vouchere pentru sarituri cu parasuta, in aproape orice oras mare din tara. Tu ai sarit vreodata cu parasuta?

 

Ce spun despre tine cadourile pe care le alegi pentru ceilalti

Sigur te-ai aflat cel putin o data in viata in situatia de a alege un cadou si de a nu sti ce sa cumperi pentru persoana careia vrei sa i-l oferi.

Avem o veste buna pentru tine, care ti-ar putea ridica moralul: nu esti singurul. Acesta este si motivul pentru care publicatia Time a consultat un expert in cadouri (da, exista asa ceva!) pentru a descifra semnificatia lucrurilor pe care le oferim celor dragi.

Iata cateva intrebari pe care este posibil sa ti le fi pus cel putin o data pana acum, precum si cateva raspunsuri lamuritoare:

1. Habar n-am ce sa-i cumpar iubitei sau iubitului meu. Asta inseamna ca nu stiu nimic despre ea/el?
De fapt, situatia este cu totul alta: nu poti alege un cadou, deoarece esti anxios cu privire la esecul alegerii. Cu cat relatia este mai importanta pentru tine, cu atat iti este mai dificil sa alegi. Ci siguranta nu vrei sa ii oferi un cadou care sa nu reprezinte un simbol al sentimentelor pe care le porti pentru persoana careia vrei sa i-l oferi.

2. Cel mai bun prieten al meu mi-a oferit un cadou pe care il detest. Oare prietenii mei nu ma cunosc atat de bine precum credeam?
Daca tu crezi ca cineva iti este un prieten bun, nu inseamna ca acesta este adevarul. Cadourile unor persoane te pot surprinde, si nu intotdeauna intr-un mod placut. Pe de alta parte, persoana respectiva ar putea fi putin egoista, deoarece nu s-a gandit la ce ti-ar placea sa primesti, ci la ce i-ar placea ei sa primeasca. Nu ti s-a intamplat niciodata sa oferi unui prieten o carte pe care vrei, de fapt, sa o imprumuti ulterior de la el ca sa o citesti tu? Nici noua, dar multora, da.

3. Familia mea pare mereu dezamagita de cadourile pe care le primeste de la mine. Ce spune asta despre relatia noastra?
Poate ca stii ce le place, insa uneori ai putea exagera sau ai putea face o combinatie nefericita. Spre exemplu, surorii tale ii plac cerceii si pisicile, asa ca alegi cercei in forma de pisica. Se pare ca-si dorea un alt tip de cercei.

4. Partenerul meu nu imi ofera niciodata cadouri romantice. Inseamna ca nu ma iubeste?
Diferentele de gen joaca un rol foarte important in modul in care facem cadouri. Femeile tind sa fie mai sentimentale, in timp ce barbatii aleg cadouri practice, folositoare si foarte pragmatice.

5. Ce spune despre mine faptul ca ofer acelasi cadou pe care l-am primit de la altcineva?
Spune exact ceea ce crezi ca spune: faptul ca nu iti pasa foarte mult de cadoul respectiv. In plus, risti sa pierzi astfel o relatie amoroasa sau de prietenie. Daca persoana care ti-a oferit cadoul sau cea care l-a primit afla de faptul ca tu ai fost doar un „intermediar”, s-ar putea supara foarte tare pe tine. Tu nu te-ai supara?

6. Cum reusesc unele persoane sa aleaga mereu cadoul perfect?
Unele persoane sunt pur si simplu mai inspirate atunci cand aleg un cadou. In plus, ele sunt si mai receptive la nevoile altora si au, totodata, o memorie buna. Fiecare persoana „scapa” indicii cu privire la lucrurile pe care si le doreste, insa nu intotdeauna le acordam atentie.

Daca vrei, insa, sa alegi cadoul perfect fara sa-ti faci griji ca (poate) nu-l cunosti pe celalalt suficient de bine si ai putea gresi in alegerea ta, avem cateva sugestii pentru tine:

un salt cu parasuta
un zbor cu parapanta
un zbor cu balonul
un zbor de agrement
rapel in Valea Prahovei
o lectie de zbor cu elicopterul
tir cu pistol Makarov

Cu un astfel de cadou nu dai gres niciodata.

Foto: shutterstock.com/Antonio Guillem

Cat de des trebuie sa masuram engagementul angajatilor in era hitech

Engagementul angajatilor a ajuns in anul 2015 sa faca parte din top 3 preocupari esentiale ale expertilor in HR din toata lumea. Marile corporatii efectueaza periodic survey-uri pe acest subiect, implicand mari furnizori de studii cantitative si calitative, precum bine cunoscutul Gallup. Mai mult decat atat, site-uri precum Galssdoor sau Vault pun la dispozitia intregii industrii HR studii, comentarii si statistici anonime despre engagement-ul angajatilor din marile corporatii.

Cum a ajuns acest domeniu sa se bucure de un avant atat de mare? Studiile demonstreaza ca engagemetul anagjatiilor se afla in legatura directa cu satisfactia clientului si sporirea profitului.

imac-605421_1920In acest context, este important sa amintim despre noua paradigma care a pus stapanire pe marile corporatii. Era numita si Internet of Things aduce schimbari uriase in multe industrii, deteminand totodata nivelul de satisfactie al clientilor. Cum este posibil acest lucru? Revolutia tehnologica ofera posibilitatea aducerii pe piata a unor produse din ce in ce mai inovative, care conduc incontestabil spre competitivitate crescuta intre marii frunizori de produse si servicii hitech. Acesta reprezinta totodata si motivul pentru care engagementul angajatilor a devenit in ultimul timp un subiect atat de discutat.

Marea companie de produse agricole din SUA – John Deree explica pentru Brad Power cum stau de fapt lucrurile. In conditiile acestei mari competitivitati, angajatii sunt nevoiti sa lucreze la foc continuu, sa aiba tot timpul mintea concentrata pe evolutia cat mai rapida a lucrurilor, astfel incat alta companie concurenta sa nu o ia inainte cu un produs superior. De la acest mod de lucru pana la problemele legate de stres si insatisfactie la locul de munca nu este decat un pas.

Desi managementul marilor companii este constient de aceasta situatie, putine organizatii au gasit solutiile potrivite. Departamentul de Marketing al gigantului Deree a infiintat in acest sens un sistem inovator prin care engagementul si satisfactia angajatilor sunt masurate la fiecare doua saptamani. Managementul companiei este de parere ca acest tip de testare este un indicator important pentru starea de sanatate a companiei, pentru nivelul de wellbeing al echipei si cel mai important – pentru situatia financiara catre care se indreapta businessul pe termen mediu si lung. Fiind permanent la curent cu pulsul resursei umane si starea din interiorul companiei, exista sanse foarte mari ca o criza organizationala sa fie evitata cu succes.

Departamentul Enterprise Advanced Marketing de la Deree explica pe larg acest tip de testare in articolul Why John Deree Measures Employee Morale Every Two Weeks. Long story short, la finalul fiecarui proiect, teamleaderii sunt intrebati despre satisfastia resimtita de echipa fata de munca depusa, in relatie cu rezultatul final. Aceasta intrebare in sine conduce echipa spre un nivel sporit de satisfactie, demonstrand interesul companiei pentru starea echipei, testand in acelasi timp si motivatia angajatilor pe parcursul fiecarui proiect.

Numite si Motvation Metrics sau Happiness Metrics, aceste modalitati de testare a satisfactiei angajatilor dau managerilor sansa de a solutiona in cel mai scurt timp posibil eventuale probleme ce se pot strecura in procesul de productie, precum si in cadrul comunicarii interne din organizatie.

entrepreneur-593371_1920Unul din membrii departamentului Enterprise Advanced Marketing, ofera un exemplu concret de situatie de comunicare interna reflectata de survey si solutionata in timp util. La finalul unui ciclu de productie, unul dintre angajati inregistreaza un scor sub medie la capitolul satisfactie la locul de munca, comparativ cu rezultatele sale la finalul proiectelor anterioare. Acest scor apare in conditiile in care angajatul este in continuare foarte productiv si angrenat in munca declarandu-se incantat de ceea ce face. La urmatorul test, satisfactia sa cu locul de munca scade si mai mult, variabilele mai sus amintite ramanand din nou neschimbate. Managementul intrevede aici o posibila problema si decide sa convoace persoana in cauza la o discutie deschisa despre nemultumirile sale. In urma discutiei se dovedeste ca angajatul este foarte multumit de ceea ce face si ii place sa lucreze in aceasta companie, insa nu intrevede sanse de promovare in viitorul apropiat, ceea ce ii trezeste semne de ingrijorare cu privire la cariera sa. Astfel, managementul este pus in tema cu ingrijorarile angajatului, iar acesta din urma este luat in considerare la urmatoarea runda de promovari din companie. Acest exemplu simplu evidentiaza importanta testarii permanente a motivarii si satisfactiei angajatilor, fara de care managementul nu afla despre probleme unor angajati valorosi decat atunci cand este prea tarziu.

board-953152_1920Masurarea satisfactiei anagajatilor nu este asadar un trend de moment, ci o necesitate impusa de mediul si volumul de lucru din era hitech. Survey-urile interne efectuate o data la un an sau doi se pot dovedi a fi nefolositoare, in conditiile in care compania dezvolta produse sau servicii care se schimba o data la cateva luni, in ritmul extrem de rapid si competitiv al evolutiei tehnologice.

Articol inspirat si tradus din: https://hbr.org/2016/05/why-john-deere-measures-employee-morale-every-two-weeks

Zborul cu balonul, saltul cu parasuta si alte experiente de neuitat de care sa te bucuri vara asta

Vara ne creste tuturor pofta de aventura si adrenalina, iar zborul cu balonul, saltul cu parasuta sau zborul cu parapanta sunt experiente de care ar trebui sa ne bucuram cu totii cel putin o data in viata. Pentru ca experientele pe care le traim sunt cu mult mai pretioase decat lucrurile materiale, noi iti propunem o lista de cadouri pe care ar trebui sa ti le faci singur vara asta si care iti vor face weekendurile si concediul de neuitat.

Iata opt activitati inedite pe care ar trebui sa le experimentezi vara asta:

1. Zborul cu parapanta
Iata o experienta care iti va pune sangele in miscare si va reprezenta un adevarat shot de adrenalina. Vei vedea lumea dintr-o cu totul alta perspectiva, iar ce vei simti nu seamana cu nimic altceva.
Vara asta da o fuga pana la munte si bucura-te de peisajele de la Azuga, Busteni sau Parang intr-un mod cu totul inedit, de la inaltime.

salt cu parasuta2. Saltul cu parasuta
Daca vrei sa simti adrenalina la cele mai inalte cote, saltul cu parasuta este de neratat pentru tine. Putine experiente din viata te vor face sa te simti la fel ca saltul de la 4000 de metri inaltime cu parasuta, iar vara este momentul perfect pentru a-ti face un astfel de cadou.
Ai ocazia si sa imortalizezi aceasta experienta printr-un video, iar in ceea ce priveste locurile unde te poti bucura de un salt cu parasuta ai la dispozitie mai multe orase din tara (Bucuresti, Arad, Craiova etc.), dar si locuri cu totul deosebite precum statiuni montate sau statiuni de pe litoral.

3. Zborul cu avionul
Chiar daca ai calatorit cu avionul de nenumarate ori pana acum, noi iti propunem un zbor cu avionul intr-un mod cu totul deosebit. Zborul lin al avionului de agrement iti va da ocazia sa vezi panorame care iti vor taia respiratia.  Daca in concediul tau de vara asta ajungi pe litoral sau la munte, noi iti sugeram sa-ti oferi cadou un survol cu avionul usor si sa te intorci acasa cu o poveste de tinut minte.

rafting4. Rafting
O aventura in apele involburate ale Jiului sau ale Buzaului reprezinta o experienta pentru o gasca de prieteni aventurosi si un cadou perfect pentru un weekend departe de stresul de la birou. Adrenalina si peisajele care iti taie rasuflarea iti vor oferi o experinta de neuitat, fiind o adevarata escapada din cotidian pentru un iubitor al naturii si al senzatiilor tari.

 

5. Aventura off-road
Daca sofatul e una dintre pasiunile tale, o aventura off-road in Cheile Dobrogei sau pe Valea Prahovei, pe trasee salbatice, trebuie neaparat bifata vara asta. Ia-ti gasca de prieteni si bucurati-va de libertatea totala pe care v-o ofera off-road-ul.

zbor cu balonul6. Zborul cu balonul
Experienta unui zbor cu balonul este una unica si trebuie bifata neaparata macar o data in viata. Este perfecta pentru o zi romantica, petrecuta alaturi de persoana iubita, dar nu numai, iar pasionatii de fotografie vor avea ocazia de a surprinde cadre si peisaje cu totul speciale.
Exista mai multe locuri in Romania unde poti avea parte de experienta unui zbor cu balonul, in imprejurimile Bucurestiului, dar si in alte orase mari ale tarii, precum Timisoara.

7. Canyoning
Canyoningul se afla la jumatatea distantei dintre alpinism si sporturile nautice, iar o zi in care practici aceasta activitatea este una plina de aventura si momente de tinut minte. Daca iubesti natura si vrei sa descoperi noi valente ale explorarii apelor si vailor, canyoningul este o experienta pe care trebuie neaparat sa o bifezi vara asta.
Poti alege dintre canionul de pe Valea Marii si cel din Cheile Butii, ambele in Muntii Retezat, acolo unde natura ti se va desfasura in fata ochilor in toata maretia sa.

petrecere iaht8. Petrecere pe iaht
Vara asta poti bifa o alta experienta ce va lasa amintiri pretioase in albumul tau foto: o petrecere pe iaht. Ia-ti prietenii si distrati-va la cote maxime. Poti organiza o petrecere a burlacilor sau a burlacitelor pe iaht pentru cei care vor sa-si lege destinele vara asta. De asemenea, daca ai in plan sa-ti ceri jumatatea in casatorie, o cina romantica pe iaht va fi cu siguranta un cadru plin de romantism, perfect pentru un moment atat de special precum logodna.

 

Acestea sunt doar opt exemple de experiente de care poti avea parte vara asta si care iti vor garanta momente de neuitat, insa aici vei descoperi multe alte experiente de care sa te bucuri ori de cate ori simti nevoia sa faci ceva inedit.

Tu ce planuri ai vara asta? Care dintre activitatile propuse de noi iti surade?

Sursa foto: Shutterstock

 

TOP 6 motive pentru care ar trebui sa incerci ceva nou si infricosator in aceasta vara

A venit timpul sa incerci ceva ce n-ai mai facut niciodata. Ai nevoie de o provocare menita sa te scoata din rutina zilnica.

Asa te sfatuieste si Lauren Kessler, autoare a noua carti si mama a unor copii ajunsi deja la maturitate, care a decis sa iasa din zona sa de confort. Ea a acceptat, astfel, un rol intr-o piesa de balet, in care a jucat alaturi de balerini profesionisti. Kessler a facut, practic, un lucru de care ii era teama: cel de a se face de rusine in fata publicului, conform inc.com.

Tot ea este si cea care ne vorbeste despre cele 6 beneficii ale iesirii din zona de confort. Iata de ce ar trebui sa faci ceva iesit din comun achiar acum, in aceasta vara.

1. Te impiedica sa intri „pe pilot automat”

Tuturor ne place sa stim ca ne aflam in zona de confort, iar siguranta face parte din viata noastra de zi cu zi. Cu toate acestea, unori este bine sa iesi dintr-o astfel de rutina. Cu cat esti mai bun in ceea ce faci, cu atat risti mai mult sa transformi munca in reflex. Timpul ajunge sa treaca prea repede, iar la finalul saptamanii nu vei sti ce sa raspunzi la intrebarea „ce ai invatat si ce te-a impresionat in ultimele 7 zile?”.

2. Te ajuta sa-ti invingi teama de esec

Teama de esec este una dintre cele mai puternice frane pe care ni le punem noi insine. Atunci cand faci ceva ce n-ai mai facut niciodata te confrunti, practic, cu teama de esec. Cu cat incerci mai des sa-ti invingi aceasta teama, cu atat vei invata sa iei decizii mai indraznete, fapt ce devine, cu timpul, incredibil de util la locul de munca, in special daca ocupi o functie de conducere.

3. Te invata sa fii mai bun cu tine insuti

Daca esti un adevarat profesionist in ceea ce faci, cu siguranta ti-ai stabilit o serie de stardarde foarte inalte de la care nu iti permiti sa te abati. Nu este nimic rau in a incerca mereu sa te autodepasesti si sa nu te abati de la nivelul de excelenta pe care te-ai obisnuit sa il atingi. Partea mai putin buna este, insa, legata de modul in care te critici pe tine insuti. Insa atunci cand incerci sa faci ceva ce n-ai mai facut niciodata iti permiti, practic, sa esuezi si sa te ierti pentru esecul tau.

4. Te fereste de ingamfare

Unul dintre pericolele care te pandesc atunci cand esti foarte bun in ceea ce faci si te-i obisnuit sa executi perfect sarcinile de lucru este ca risti sa devii ingamfat si sa crezi ca nu mai ai nimic de invatat. Atunci cand incerci sa faci ceva ce n-ai mai facut niciodata si, mai mult decat atat, ce te inspaimanta, riscul de a te considera perfect dispare.

5. Te pregateste de o confruntare cu o lume nesigura

Atunci cand incerci sa faci ceva ce te infricoseaza si ce nu ai mai facut niciodata inveti, de fapt, sa te descurci intr-o lume nesigura si plina de pericole. O astfel de lectie de viata este deosebit de utila pentru antreprenori, dar si pentru problemele din viata de zi cu zi. Atunci cand iesi frecvent din zona de confort esti mult mai pregatit sa faci fata situatiilor neplacute care se pot ivi pe neasteptate.

6. Intotdeauna merita sa incerci ceva ce ti-ai dorit mereu sa faci

Sa spui „gaseste-ti pasiunea si urmeaz-o” a devenit un adevarat cliseu, insa cliseele nu se nasc niciodata fara motiv, iar valoarea lor de adevar nu poate fi contestata. Chiar daca, din diferite motive, nu poti castiga bani din pasiunea ta, nu inseamna ca nu poti sa-ti faci de cap macar din cand in cand. In plus, cu siguranta exista cateva lucruri pe care ti-ai dorit intotdeauna sa le incerci, insa nu ai avut ocazia potrivita. Din fericire, lucrurile s-au schimbat si nimic nu te mai impiedica sa faci, in deplina siguranta, cel mai nebunesc lucru din viata ta.

Daca nu stii ce poti incerca in acest moment, iti putem da cateva idei:

un salt cu parasuta
un zbor cu parapanta
un zbor cu balonul
un zbor de agrement
rapel in Valea Prahovei
o lectie de zbor cu elicopterul
tir cu pistol Makarov

Cate dintre activitatile de mai sus ai bifat pana acum?

 

Foto: shutterstock.com/Mauricio Graiki